Finn en ring du har fra før, lag et lite papirhylster som du kan føre inn i ringen, mål så diameteren på papirhylsteret. Du kan også måle direkte på ringen, men husk at det er det innvendige målet som gir riktig ringstørrelse. Når du har funnet ringens innvendige diameter kan du enkelt finne ringmålet i tabellen nedenfor. NB: velger du en bred ring anbefaler vi deg å gå opp en størrelse.
 
 
 
Finne ringstørrelsen til noen andre

Er ringen en overraskelse? Å spørre rett ut om ringstørrelsen kan ofte være "avslørende" for overraskelsen; her har vi samlet noen tips til hvordan finne noen andres ringstørrelse: 
 
1. Har mottakeren noen ringer hun/han ikke bruker, men som du vet passer? Se om du kan låne med deg denne til oss, så kan vi måle den og finne riktig størrelse. 
 
2. Har mottakeren eventuelt en ring som brukes nå, og tar de den noen gang av seg? Prøv å sette på deg ringen på din egen finger, og noter deg hvor på fingeren/hvilken finger som passer best på din egen. Deretter kan du prøve noen størrelser i butikk for å finne den som likner mest. 
 
3. Dette punktet krever at du allierer deg med noen som kjenner mottakeren godt. Venner, søsken eller foreldre kan ofte ha en viss anelse om hvilken ringstørrelse mottakeren bruker, enten fordi de har gitt dem en ring tidligere, eller basert på sin egen ringstørrelse. Spør en som du tror kan holde tett om grunnen til at du trenger størrelsen, så kan de kanskje gi deg en viss anelse. 
 
4. Er mottakeren en du bor med? Hvis personen sover tungt kan du prøve å måle fingeren til mottakeren med en tråd eller papirremse når hun/han sover. Dette blir ikke nødvendigvis helt nøyaktig, men kan gi en pekepinn på ca hvilken størrelse mottakeren bruker. 
 
Lykke til! Og husk: Hos Gullfunn kan gull- og diamantringer som ikke er spesialbestillinger justeres/byttes gratis i en annen størrelse, så lenge ringen er ubrukt og innenfor bytteperioden. Kampanjeringer/ringer kjøpt på tilbud har ikke gratis målforandring. Velkommen!